HandelsakademiFind min Broker

Hvad præcist er CFDs?

Bedømt 4.7 ud af 5
4.7 ud af 5 stjerner (3 stemmer)

Hvis du er en handelsbegynder, spekulerer du sikkert på, hvad CFDs er. Lær alt, hvad du behøver at vide om dem i dette indlæg.

CFD handel forklaret klart!

Det helt grundlæggende koncept for Kontrakter for forskel er et koncept, der opstod i England, da kun en lillebitte del af prisen betales for aktier. Gevinsten kan dog helt absorberes gennem investeringen. Handel ved hjælp af CFDs har fået betydelig betydning i løbet af de sidste 10 år. CFDs giver mulighed for storskala spekulationer med meget lidt kapital og er nemme at forstå på grund af deres ligefremme struktur.

Forhindringerne ind CFD handel er mindre i tilfælde af private traders end de fleste andre segmenter af det finansielle marked. CFD brokers – som omfatter et stigende antal veletablerede internet-baserede brokers, har konti med så lidt som blot et par hundrede euro for et minimumsindskud. De tilbyder også en omfattende løsning til handel, der inkluderer kurser, diagram- og analyseværktøjer samt automatiseret handelssoftware.

En stor spekulation, men med en lille mængde midler

Med CFDs, traders kan deltage direkte i udviklingen af ​​priser på indekser, råvareobligationer, valutaer, aktieudveksling-traded indeksfonde og andre markeder uden at skulle have kompliceret adgang til børsen for futures eller udfordringen med at bestemme investeringsstien som scenariet med warrants.

Den ideelle situation er, at investorerne får et bedre afkast end et traditionelt køb af aktier.

Der er forskel på at købe aktier CFD og aktier

Hvis du køber en CFD på en aktie ejer du ikke aktien og bruger kun dine penge som sikkerhed. Dette er kendt som margin. Hvis en kapitalinvestering er lille, fx 10 procent af aktiekursen, har investoren mulighed for at være fuldt involveret i aktiernes udvikling.

Hvis kursen på aktien på 50 euro, for eksempel aktiekursen er 50 euro, skal der blot indsættes 5 euro som sikkerhed. Resten betales af CFD udbyder.

Gearing bruges til at udnytte tab og overskud.

Med CFDs du kan øge dit overskud. Du skal dog være opmærksom på, at du også øger potentielle tab. Især med hensyn til sidstnævnte er det vigtigt at forstå, hvordan CFD arbejder for at sikre, at du ikke mister dine investerede midler. Et andet eksempel kan illustrere effekten af ​​gearing på CFDs.

Begrænsning af tab

Det tab, der kunne opstå under CFD handel kan være begrænset af faktorer som garanteret stop tab kurser, et normalt stop-loss og CFD broker's krav om at udstede margin calls. Hvis din egenkapital (den faktiske værdi af dine positioner + udestående midler) falder under en vis grænse, f.eks. 50 %, vil din broker begynder normalt at lukke positioner automatisk.

Negativ balancebeskyttelse

Hvis du har åbne positioner, og der opstår store kursudsving, kan huller nogle gange flytte dine positioner imod dig, så din egenkapital falder til under nul og bliver negativ. Tidligere mange brokers tvunget kunder til at dække enhver negativ saldo, men siden mange år er en negativ saldobeskyttelse brugt af mange brokers. Det sikrer, at du kun kan miste det beløb, du har investeret, og intet oveni.

I EU på grund af ESMA-forordningen skal hver broker skal have en negativ saldobeskyttelse, men nogle ikke alle lande uden for EU håndhæver denne regel. Det kan være nyttigt at tjekke din broker's holdning til beskyttelse af negativ saldo før handel. Alternativt kan du bruge vores sammenligning og filter for altid negativ balancebeskyttelse

Ønsker du at trade med de bedste broker?

Boost dine handelsresultater med de bedste handelsbetingelser!

pil til højreTil den bedømte nr. 1 Broker

Hvorfor er CFDer populær?

Lave handelsomkostninger

CFDs er designet til at opfylde kravene fra investorer, der er private siden begyndelsen. Dette er tydeligt i de forskellige gebyrstrukturer brokers tilgængelige, der er på markedet. Rigeligt af CFDs kan være traded uden kommission, hvilket betyder, at omkostningerne er begrænset til spændet mellem bud og udbud, som normalt er ret snævert, hvis du bruger en solid broker.

Selvom handel foregår i håndkøb (OTC), CFDs er på ingen måde undtaget fra regulering. Det brokers overvåges af tilsynsorganer for finansielt tilsyn som Bafin og FCA. Skattemyndighederne behandler indtægterne fra CFD transaktioner normalt som indtægt for futurestransaktioner. Dette sætter dem i en gunstig position sammenlignet med gevinster fra aktier, da muligheden for at udligne tab er begrænset. Disse oplysninger gælder dog muligvis ikke for alle læsere. Sørg for at tjekke dine lokale skatteregler.

Hækken og spekulationerne

Mange private investorer bruger CFDs at lave spekulationer eller, i det ideelle scenario, tjene høje afkast på kort tid. Imidlertid, CFDs bruges også til sikringsformål. CFDs giver dig mulighed for at dække en eksisterende portefølje mod pristab for en lille omkostning og med en hurtig responstid.

På grund af den enorme chance for at tjene penge, er det ikke uventet CFD handel er ledsaget af risiko af tab i høj grad. Men i stigende grad, brokers reagerer på behovene hos investorer fra den private sektor og tilbyder værktøjer til at optimere tabsgrænsen eller endda udelukke visse margin-udkald til fordel for deres kunder.

Forfatter til artiklen

Florian Fendt
logo linkedin
En ambitiøs investor og trader, Florian grundlagde BrokerCheck efter at have læst økonomi på universitetet. Siden 2017 deler han sin viden og passion for de finansielle markeder BrokerCheck.

Efterlad en kommentar

Top 3 Brokers

Sidst opdateret: 22. september 2023

Exness

Bedømt 4.6 ud af 5
4.6 ud af 5 stjerner (18 stemmer)
markets.com-logo-nyt

Markets.com

Bedømt 4.6 ud af 5
4.6 ud af 5 stjerner (9 stemmer)
81.3 % af detailhandlen CFD konti taber penge

Vantage

Bedømt 4.6 ud af 5
4.6 ud af 5 stjerner (10 stemmer)
80 % af detailhandlen CFD konti taber penge

⭐ Hvad synes du om denne artikel?

Fandt du dette indlæg nyttigt? Kommenter eller bedøm, hvis du har noget at sige om denne artikel.

filtre

Vi sorterer efter højeste vurdering som standard. Hvis du vil se andre brokers enten vælge dem i rullemenuen eller indsnævre din søgning med flere filtre.
- skyder
0100
Hvad leder du efter?
Brokers
Regulering
perron
Depositum / Tilbagetrækning
Kontotype
Kontorplacering
Broker Funktionalitet