en English

Hvad er aktiemarkedet, og hvordan fungerer det?

Hvad er aktiemarkedet?

Aktiemarkedet er en reguleret markedsplads, hvor aktier handles.

Aktiemarkedet er et sted, hvor folk køber og sælger aktier i virksomheder, der repræsenterer en procentvis ejerskab i dem. I USA kan aktier kun handles på børser som New York Stock Exchange (NYSE) eller NASDAQ. Når nogen køber aktier i selskab XYZ af en person, der ejer dem, bliver denne person også ejer af XYZ.

De fleste mennesker investerer i aktier, når de håber, at deres virksomhed vil vokse i værdi og producere afkast for investorerne. Det betyder, at hvis nogen investerer $ 1,000 på et tidspunkt, hvor de tror, ​​at deres virksomhed vil producere afkast på 10% om året, så vil de efter et år have $ 1,100 ($ 1,000 + 10% overskud).

Hvordan en virksomheds økonomiske sundhed påvirker værdien af ​​dets aktier

Hvis en virksomheds økonomiske sundhed vakler, vil dets aktiekurs blive påvirket negativt. Aktier, der er mere værd end $ 1.00 pr. Aktie, betragtes som "i pengene" og kan handles på det åbne marked. Når en virksomheds økonomiske sundhed forbedres, er det mere sandsynligt, at dets aktier stiger i værdi.

Når en virksomheds økonomi begynder at blive værre, vil deres aktier generelt miste værdi over tid. Dette kan ske af mange grunde: øget gæld, reduceret indkomstvækst og overskud og øgede kapitalomkostninger. Investorer kan også blive opmærksomme på problemerne for offentligheden og sælge deres aktier for en anden investering eller skifte til at holde obligationer eller kontanter i stedet for aktier i risikable virksomheder med volatile aktier.

Sådan tjener du penge på dine investeringer

Investering kan være en skræmmende opgave, og det er ofte svært at vide, hvordan man kommer i gang. En strategi for begyndere kan være at starte med de investeringer, du kender mest.

For eksempel, hvis du har penge på aktiemarkedet, kan dit næste skridt være at undersøge forskellige fonde eller investere i individuelle aktier, der er mere i overensstemmelse med dine mål. Hvis du har penge på en opsparingskonto, kan dit næste trin være at udforske cd'er eller andre typer fastforrentede værdipapirer.

Det vigtige her er, at når man starter, er det bedre at sikre, at man forbliver investeret i en branche eller aktivklasse end at investere i helt nye. ”

Der er forskellige måder at investere dine penge på. Hvis du vil investere i aktier eller forex, er det vigtigt at overveje risiciene. Hvis du har brug for en hurtig tilbagebetaling af kontanter, kan du overveje at investere i en obligation eller et indskudsbevis.

For begyndere er det bedre ikke at risikere for mange penge på én gang og starte med små investeringer som $ 200- $ 500 at se, hvordan markedet fungerer, før der investeres mere. Når du starter, er det vigtigt at holde dine følelser i skak og bruge nogle gode strategier til at styre dine investeringer, før de overtager dit liv!

  1. Du kan bruge gennemsnitlige dollarsomkostninger, hvilket betyder at investere lige store beløb på forskellige tidspunkter, så op- og nedture ikke påvirker hele investeringsporteføljen. Gennemsnitlig beregning af dollars er processen med at købe aktier i en bestemt aktie på forskellige tidspunkter og til forskellige priser. Dette er forskelligt fra at investere alle dine penge på en dag, fordi det lader dig købe flere aktier, når prisen er lav. Gennemsnit af dollaromkostninger kan også bruges til at spare til pension, f.eks. Ved at have nogle penge i aktier og nogle i obligationer. Hvis der er et stort fald på markedet, taber du ikke for meget, fordi du er diversificeret.
  2. Du kan bruge en blanding af forskellige aktier og ETF'er til at diversificere dine investeringer. Invester ikke for mange penge i en enkelt aktie.

Investeringsstrategier for begyndere

At investere dine penge er en god måde at tjene flere penge på. Men hvad er nogle af de strategier, som begyndere investorer kan bruge for at skabe succesfulde investeringer?

Mange mennesker har en tendens til at investere i den sikre rute. Det skyldes, at de ikke er fuldt ud klar over de involverede risici, og hvordan investeringer fungerer. Det er dog vigtigt at tage højde for, at investering i en sikker rute måske ikke er lige så rentabel som nogle andre ruter.

Nogle populære strategier for begyndere er:

  1. Indeksfonde, som giver dig mulighed for at investere i mange aktier på én gang med lave gebyrer
  2. Diversificering, som tildeler dine penge på tværs af forskellige brancher og typer investeringer. Dette kan hjælpe dig med at reducere risikoen ved at reducere din eksponering for en enkelt sektor eller virksomheds præstationer.
  3. Passiv investering, hvilket betyder at investere uden at handle med en mægler eller rådgiver

Hvad er den bedste måde at begynde at investere på? Der er ingen “bedste” måde at investere på, men der er nogle fælles fremgangsmåder for begyndere, der kan være nyttige: indeksfonde, internationale aktier, obligationer, individuelle aktier eller ETF’er. Hver tilgang har sine egne fordele og ulemper, og det er vigtigt, at du overvejer dine specifikke behov, før du vælger en mulighed.

Der er to måder for begyndere at investere: købe og holde eller handle.

  1. Hvis du har en lang tidshorisont, er køb og behold -strategien nyttig. Handel på den anden side ville være egnet til kortsigtede investorer, der ikke har råd til at blive investeret i noget, der måske ikke bevæger sig til deres fordel i en længere periode.
  2. Begynderhandlere bør også starte i det små med at handle med et eller to aktiver for at minimere risikoen.

Ressourcer til investorer

Du kan starte med at læse en bog om handel med aktier eller investere i aktiemarkedet. Disse bøger lærer dig det grundlæggende om, hvordan du investerer, og de kan endda dække emner som de forskellige måder at diversificere din portefølje, hvordan du træffer gode investeringsbeslutninger, og hvilke investeringer der er bedst for dig.

Eller bare fortsæt med at læse videre BrokerCheck da vi regelmæssigt sender nyttige oplysninger til både forhandlere og investorer.

Ofte stillede spørgsmål om aktiemarkedet

Hvad er et aktiemarked?

Udtrykket "aktiemarked" refererer ofte til et af de største aktiemarkedsindekser, såsom Dow Jones Industrial Average eller S&P 500. Aktiemarkedet er, hvor investorer opretter forbindelse til køb og salg af investeringer mest almindeligt, aktier, som er aktier i ejerskab i en offentlig virksomhed.

Hvad er aktiemarkedsbevægelsen?

Du kan muligvis se en nyhedsoverskrift, der siger, at aktiemarkedet er flyttet lavere, eller at aktiemarkedet lukkede op eller ned for dagen. Oftest betyder det, at aktiemarkedsindekser har bevæget sig op eller ned, hvilket betyder, at aktierne i indekset enten har fået eller tabt værdi som helhed.

Hvad er køb og salg af aktier?

Investorer, der køber og sælger aktier, håber at få overskud gennem denne bevægelse i aktiekurserne.

Hvilke risici er der forbundet med at investere?

Estimater er baseret på tidligere markedsresultater, og tidligere resultater er ikke en garanti for fremtidige resultater. Du kan ikke være sikker på fremtiden for dine investeringer. De kan stige eller falde i værdi.

Kan du lide dette indlæg?

5
Bedømmelse 5 ud af 5
5 ud af 5 stjerner (baseret på 1 anmeldelse)
Fantastike100 %
Meget godt0%
Gennemsnit0%
Dårlig0%
Frygtelig0%
Marco Garcia

Marco Garcia

Om forfatteren til dette indlæg: Marco har været erhvervsdrivende i mange år og nyder at blogge om mæglere og valutahandel.

Hvad vil du handle?

Vi har valgt de bedste mæglere, afhængigt af hvad du vil handle mest.

Sidste opdatering: oktober 2021